Actua Tv

Beleggen in overheidsobligaties middels Publiek Private Financiering (PPF)

Met de financiële crisis voor ogen doen de overheden een beroep op hun burgers om hun spaarcenten in de bodemloze schatkisten te stoppen. Maar hebt u zich als kleine belegger de vraag gesteld waarom u dit zou doen ? De overheid probeert u over de schreef te halen met de belofte van hogere rendementen en fraaie fiscale voordelen … Toegegeven het overheidspapier van tegenwoordig brengt meer op dan wanneer u uw geld zou parkeren op een spaarboekje bij de bank. En u hoeft daarbij niet eens in te boeten als het om fiscale voordelen gaat. Op het eerste zicht een wijze beslissing om uw zuur verdiende spaarcentjes aan de overheid toe te vertrouwen. Maar blijft dat ook zo verstandig ? Want als institutionele beleggers weigerachtig zijn om de fondsen die zij beheren in overheidspapier te beleggen, waarom zou u dat als kleine belegger wel doen ?

Klik op de onderstaande link om het interview te bekijken :

http://youtu.be/WYVPYhnYS_Q

 

De geregistreerde kassa’s in de horeca kunnen misbruikt worden als officiële witwas machine

Door de geregistreerde kassa’s in te voeren in de horeca pakt de overheid de ‘domme’ ondernemers aan terwijl de ‘slimme’ hun gang kunnen gaan. De geregistreerde kassa is effectief een soort wettelijke witwasmachine.” Dat zegt fiscaal specialist Werner Niemegeers in een nieuwe aflevering van Actua-Expert. Zwart geld, van fiscale of van criminele oorsprong, moet worden witgewassen wil het terug kunnen worden gebruikt in de legale economie. Een basis gegeven van het witwasproces is het creëren van fictieve omzet. Die omzet wordt dan ingevuld met zwart geld dat op slag wit is. Door met geregistreerde kassa’s te werken, creëer je een officiële witwasmachine. “Beeld u in dat een bezitter van dergelijke kassa zijn omzet fictief opvoert om geld wit te wassen, dan zal de fiscus redeneren dat die man een winstgevende zaak beheert en goed werkt. Daarentegen gaan ze zich nu focussen op de kleine ondernemer die met moeite de eindjes aan elkaar kan knopen. Die gaan ze wel hard aanpakken. Een horeca ondernemer die volledig wit werkt, moet voor een koffie op een terras 5 euro aanrekenen. Dat moet men er dan ook bijzeggen. ” Niemegeers verduidelijkt nog dat dergelijk witwasproces vervat zit in ingewikkelde constructies waarbij doorgaans ook vastgoedconstructies zijn betrokken.

http://www.youtube.com/watch?v=kLVIYF2jbcE

 

Een pleidooi voor het behoud van de notionele interestaftrek

Een heus pleidooi voor het behoud van de notionele interestaftrek.
Of wie aan de notionele interestaftrek raakt moet ook de vennootschapsbelasting verlagen.
Immers, de notionele interestaftrek betekent hoegenaamd geen kost voor de schatkist maar een opbrengst …
Want hoe men het ook draait of keert nu – met notionele interestaftrek – int de schatkist om en bij de 8 miljard € in de vennootschapsbelasting.
Met de afschaffing van de notionele interestaftrek zouden de opbrengsten in de vennootschapsbelasting zeker niet stijgen met om en bij de 6 miljard € (de geraamde budgettaire kost van de notionele interestaftrek).
Integendeel de ontvangsten in de vennootschapsbelasting zouden fors teruglopen. Buitenlandse investeerders zouden niet meer of minder geneigd zijn om nog België te komen; en Belgische vennootschappen zouden meer geneigd zijn om uit te vlaggen (als ze al niet zouden opteren voor andere ingrepen om hun belastbare basis op legale wijze te eroderen)