Advocaat Niemegeers stelt zich voor

Advocaat Niemegeers

Advocaat W. Niemegeers behaalde in 1988 zijn diploma licentiaat in de rechten aan de Universiteit Gent (U.G.) en in 1992 studeerde hij af als gegradueerde in de fiscale wetenschappen aan de Fiscale Hogeschool (F.H.S.) te Brussel. In tussentijd volgde hij seminaries over Law and Economics aan het Institute for Humane Studies (I.H.S.) en het Cato Institute te Washington.

In 1988 heeft W. Niemegeers zich ingeschreven als advocaat-stagiair aan de balie te Gent en werd hij medewerker van het advocatenkantoor Dirk VAN DE GEHUCHTE & Guy VERHOFSTADT. Gevolgd door de opname op het tableau der advocaten in 1992 en zelfstandig kantoorhoudend vanaf 1993. In 2001 heeft hij het kantoor Consulta Advocaten Gent opgericht.

Hij richt zich voornamelijk op fiscaal recht. Hij heeft een reputatie opgebouwd op het vlak van baanbrekende fiscale procedures en adviesverlening aangaande fiscaal vriendelijke vermogensopbouw in een nationaal en internationaal verband. Hij heeft in die rechtstak tevens talrijke publicaties op zijn naam staan (o.m. in het weekblad Trends, e.a. fiscale nieuwsbrieven) waardoor hij bv. regelmatig wordt gevraagd voor het becommentariëren van de fiscale actualiteit in de media (bv. Kanaal Z, Fiscaal-expert ActuaTV, VTM-nieuws, De Tijd,  De Standaard, edm). Daarnaast is W. Niemegeers onderlegd in het geven van gespecialiseerde beroepsvervolmaking voor diverse beroepsorganisaties (bv. Finplan, BERA, BBB, VEVB, SD Worx, VIVO, Syntra, edm).

Sinds september 2013 is er een samenwerking tot stand gekomen met de advocaten van GANDALEX http://www.gandalex.be/nl/